5 TUTI LABDÁS EDZÉSTIPP GURISATTI GRÉTÁTÓL

2020.08.07.
Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó az elmúlt hónapban 5 labdás edzéstippet osztott meg követőivel, hogy nyáron is fitten és aktívan teljenek a napok.

Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó az elmúlt hónapban inspiráló edzésvideókat osztott meg követőivel, hogy mindennapjaik nyáron is fitten és aktívan teljenek. A Dunaújváros játékosa olyan egyszerű labdával kivitelezhető edzéstippekkel lepte meg a követőit, melyeket bárki akár otthon, akár a nyaralás alatt el tud végezni. Mindössze egy nagyobb méretű labda szükséges.

Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó az elmúlt hónapban néhány nagyon könnyen kivitelezhető edzés gyakorlatot osztott meg a közösségi médiában a követőivel, hogy motiválja őket a sportos, mozgásban gazdag életmód kialakítására.

„Június 23-án volt a Nemzetközi Olimpia nap, amely kapcsán világszerte számos olimpikon atléta osztott meg otthon is könnyen elvégezhető gyakorlatokat. Ez alkalomból elhatároztam, hogy nemcsak egy nap erejéig szeretném motiválni a követőimet, hogy aktívak maradjanak, hanem júliusban minden héten könnyen kivitelezhető gyakorlatok bemutatásával segítek nekik fittnek maradni a nyáron.”

A Dunaújváros játékosa olyan labdával kivitelezhető edzéstippekkel lepte meg a követőit, melyeket bárki könnyűszerrel akár otthon, akár a nyaralás alatt a strandon el tud végezni, mindössze egy nagyobb méretű labda szükséges hozzá. Gurisatti Gréta elmondta, hogy az edzések során nem feltétlen szükséges nehéz súlyokkal dolgoznunk ahhoz, hogy elérjék a kellő hatása. „Profi vízilabdázóként mi rengeteget dolgozunk közel fél kilós vízilabdával, így a saját bőrünkön is tapasztaljuk, hogy mennyire el lehet fáradni egy labdás edzésben. Az elmúlt időszakban azokat a kedvenc gyakorlataimat osztottam meg a Facebook és az Instagram oldalaimon, amiket mi is rendszeresen elvégzünk az edzéseink során és az összes testrészünket hatékonyan megmozgatják.”

Edzés tippek a nyárra Gurisatti Grétától

Az Európa-bajnoki bronzérmes játékos elárulta ahhoz, hogy formában tartsuk magunkat nincsen más teendőnk, mint elsajátítani néhány alapgyakorlatot. „Ilyen például az összes planktartás, amit akár a víz mellett a homokban könnyen el tudunk végezni. Ezt a gyakorlatot nyugodtan variálhatjuk kéz, láb emelgetéssel is egyaránt. Ezek kiválóan megmozgatják a törzsünknek, a vállunknak, valamint egy labdával nagyon jól fel lehet dobni ezeket a gyakorlatokat, legyen szó egymásnak gurításról vagy passzolgatásról oldal plankban.” Emellett további 5 labdás edzéstippet is megosztott a követőivel melyeket, ha rendszeresen, minimum heti két alkalommal, 4 x 10 ismétlés számmal elvégzünk, akkor elérhetjük a kívánt eredményt:

Döglött bogár: www.facebook.com/watch/?v=768669323959558

Kifejezetten hatékony gyakorlat a hasizom megmozgatására és formálására. Az ellentétes oldali térdünkkel és a könyökünkkel szorítsuk össze a labdát. Majd a másik kezünkkel és lábunkkal végezzük el a láb- és kézemelés mozdulatokat. Arra figyeljünk oda, hogy egyidőben érintsük le teljesen a földre a kezünket és a lábunkat, majd fent ugyanígy. Ellentétes és azonos oldalra is elvégezhetjük a gyakorlatot.

Guggolás labdával: www.facebook.com/watch/?v=1601487606693981

A fenék és a láb formálására szolgáló gyakorlat. Álljunk csípő széles terpeszben úgy, hogy a térdünk ne menjen a bokánk elé. Próbáljuk meg a testsúlyunkat a sarkunkra terhelni, de az sem baj, ha lábujjaink kicsit felemelkednek. Végezzük el a guggolást majd a kezünkben lévő labdát felemelkedés közben dobjuk fel a fejünk fölé.

Oroszforgatás: www.facebook.com/watch/?v=768669323959558

A törzsünk megmozgatására szolgáló nagyon egyszerű gyakorlat, amelyet ülő helyzetben hajtsunk végre. Hajlítsuk be, majd emeljük fel a lábunkat. Figyeljünk oda rá, hogy a lábunk ne érjen le a földre.  Majd a kezünkben lévő labdát tegyük jobb aztán bal oldalunkra. 

Fekvőtámaszban labdagurítás: www.facebook.com/watch/?v=4145611185511871

Egyik kezünkkel támaszkodjunk rá a labdára és végezzük el a fekvőtámasz mozdulatot. Majd gurítsuk át a másik kezünkbe a labdát, és végezzük el a gyakorlatot fordítva is! Haladóknak karhajlítással is mehet vagy akár ellentétes lábemeléssel. Ez a gyakorlat kifejezetten vállstabilizációs, törzs- és karerősítő feladat. Fontos, hogy a csípőnk és a törzsünk stabil legyen, egyedül a medencénk mozogjon.

Kitörés törzsforgatással és fej körüli körzéssel: www.facebook.com/watch/?v=1601487606693981

Végezetül egy klasszikus gyakorlatot is bemutatott, amely kiválóan alkalmas a fenék és a láb formában tartására. A nagyobb stabilitás kedvéért az egyik lábunkkal egy kicsit szélesebben lépjünk ki előre, és menjünk le olyan mélyre, amennyire csak tudunk. Akár a hátsó lábunk térde érintheti a talajt is. Majd a kezünkben lévő labdát – a pozíciót megtartva – a törzsünk forgatásával tegyük át a jobb és a baloldalunkra. Majd a következő körben ugyanígy a pozíciót megtartva köröztessük meg a fejünk körül a labdát. Arra figyeljünk oda, hogy próbáljuk mindenhol – boka, térd, csípő – megtartani a derékszögeket.

Gurisatti Gréta hozzátette, hogy a fitt formához elengedhetetlen a tudatos és helyes étkezés is. „A fitt és egészséges életmód másik nagyon fontos eleme a tudatos és megfelelő étkezés. Ez a nyári időszakban ráadásul nagyon könnyen kivitelezhető, hiszen javában tart a zöldség- és gyümölcsszezon, amikor nagyon egyszerű friss, hazai alapanyagokból összedobni valamilyen fitt fogást.” Végezetül azt tanácsolta, hogy igyekezzünk minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani nyáron is és kerüljük a magas szénhidrát- és cukortartalmú ételeket. Ha az edzés gyakorlatok mellett ezeket betartjuk, akkor kirobbanó formában leszünk a nyár végén is.

Facebook: https://www.facebook.com/gr8ta/

Instagram: https://www.instagram.com/gr8ta__/?hl=hu

További cikkek

miniEURO 2022 - magyar minifoci válogatott 2022.06.25
Lezajlott a 10. Minifoci-Európa-bajnokság, június 4. és 11. között Kassán rendezték meg újra az Eb-ét négy év kihagyás után. A tornán az öreg kontinens 24 legjobb csapata vett részt, izgalmas és szemet gyönyörködtető mérkőzésekkel cáfoltak rá a régi mondásra, hogy „Kis pénz, kis foci, nagy pénz nagy foci”.
Jó vagy rossz dolog a túl gyors fogyás? 2022.06.23
Ki ne szeretne egy szempillantás alatt nádszál karcsúra lefogyni? Bizonyára azt is sokan hallottuk már, hogy kedvezőbb a lassabb ütemű súlyvesztés, de mi lehet ennek az oka?
Western States 100 2022.06.20
A Killing Maschine nemcsak egy velem egyidős Dark banda dala, hanem talán a világon a leghíresebb és az egyik legnehezebb terepultra verseny beceneve is. Egy futó aposztrofálta így a célban a Western States 100-at, ami gyilkos 160 km és 5500m szintemelkedés teljesítését jelenti az USA Kalifornia államában a SIerra Nevada hegységben. Az eseményt minden év június utolsó hétvégéjén, idén június 25-26-án rendezik meg.

Ajánló

miniEURO 2022 - magyar minifoci válogatott 2022.06.25
Lezajlott a 10. Minifoci-Európa-bajnokság, június 4. és 11. között Kassán rendezték meg újra az Eb-ét négy év kihagyás után. A tornán az öreg kontinens 24 legjobb ...
Jó vagy rossz dolog a túl gyors fogyás? 2022.06.23
Ki ne szeretne egy szempillantás alatt nádszál karcsúra lefogyni? Bizonyára azt is sokan hallottuk már, hogy kedvezőbb a lassabb ütemű súlyvesztés, de mi lehet ennek az ...
Western States 100 2022.06.20
A Killing Maschine nemcsak egy velem egyidős Dark banda dala, hanem talán a világon a leghíresebb és az egyik legnehezebb terepultra verseny beceneve is. Egy futó ...
10 kérdés - 10 válasz >>> Lőrincz Tamás 2022.06.19
Idén Lőrincz Tamás olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnok kötöttfogású birkózó lett a Múzeumok Éjszakája szóvivője
SZINTMÉRÉS - MENNYIRE VAGY ERŐS? 2022.06.18
Erős vagy? Mégis mennyire? Néhány év edzésmúlttal a háta mögött ez a kérdés foglalkoztatja a legtöbb hobbi testépítőt. Most megtudhatod, mennyivel kellene fekve ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.

Giro d'Italia Nagy Rajt - Giro falu

2022.05.24
#girohungary2022
Giro d’Italia Nagy Rajt – 2022. május 6-án startolt Budapestről a 105. Giro d’Italia három magyarországi szakasszal.