5 TUTI LABDÁS EDZÉSTIPP GURISATTI GRÉTÁTÓL

2020.08.07.
Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó az elmúlt hónapban 5 labdás edzéstippet osztott meg követőivel, hogy nyáron is fitten és aktívan teljenek a napok.

Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó az elmúlt hónapban inspiráló edzésvideókat osztott meg követőivel, hogy mindennapjaik nyáron is fitten és aktívan teljenek. A Dunaújváros játékosa olyan egyszerű labdával kivitelezhető edzéstippekkel lepte meg a követőit, melyeket bárki akár otthon, akár a nyaralás alatt el tud végezni. Mindössze egy nagyobb méretű labda szükséges.

Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó az elmúlt hónapban néhány nagyon könnyen kivitelezhető edzés gyakorlatot osztott meg a közösségi médiában a követőivel, hogy motiválja őket a sportos, mozgásban gazdag életmód kialakítására.

„Június 23-án volt a Nemzetközi Olimpia nap, amely kapcsán világszerte számos olimpikon atléta osztott meg otthon is könnyen elvégezhető gyakorlatokat. Ez alkalomból elhatároztam, hogy nemcsak egy nap erejéig szeretném motiválni a követőimet, hogy aktívak maradjanak, hanem júliusban minden héten könnyen kivitelezhető gyakorlatok bemutatásával segítek nekik fittnek maradni a nyáron.”

A Dunaújváros játékosa olyan labdával kivitelezhető edzéstippekkel lepte meg a követőit, melyeket bárki könnyűszerrel akár otthon, akár a nyaralás alatt a strandon el tud végezni, mindössze egy nagyobb méretű labda szükséges hozzá. Gurisatti Gréta elmondta, hogy az edzések során nem feltétlen szükséges nehéz súlyokkal dolgoznunk ahhoz, hogy elérjék a kellő hatása. „Profi vízilabdázóként mi rengeteget dolgozunk közel fél kilós vízilabdával, így a saját bőrünkön is tapasztaljuk, hogy mennyire el lehet fáradni egy labdás edzésben. Az elmúlt időszakban azokat a kedvenc gyakorlataimat osztottam meg a Facebook és az Instagram oldalaimon, amiket mi is rendszeresen elvégzünk az edzéseink során és az összes testrészünket hatékonyan megmozgatják.”

Edzés tippek a nyárra Gurisatti Grétától

Az Európa-bajnoki bronzérmes játékos elárulta ahhoz, hogy formában tartsuk magunkat nincsen más teendőnk, mint elsajátítani néhány alapgyakorlatot. „Ilyen például az összes planktartás, amit akár a víz mellett a homokban könnyen el tudunk végezni. Ezt a gyakorlatot nyugodtan variálhatjuk kéz, láb emelgetéssel is egyaránt. Ezek kiválóan megmozgatják a törzsünknek, a vállunknak, valamint egy labdával nagyon jól fel lehet dobni ezeket a gyakorlatokat, legyen szó egymásnak gurításról vagy passzolgatásról oldal plankban.” Emellett további 5 labdás edzéstippet is megosztott a követőivel melyeket, ha rendszeresen, minimum heti két alkalommal, 4 x 10 ismétlés számmal elvégzünk, akkor elérhetjük a kívánt eredményt:

Döglött bogár: www.facebook.com/watch/?v=768669323959558

Kifejezetten hatékony gyakorlat a hasizom megmozgatására és formálására. Az ellentétes oldali térdünkkel és a könyökünkkel szorítsuk össze a labdát. Majd a másik kezünkkel és lábunkkal végezzük el a láb- és kézemelés mozdulatokat. Arra figyeljünk oda, hogy egyidőben érintsük le teljesen a földre a kezünket és a lábunkat, majd fent ugyanígy. Ellentétes és azonos oldalra is elvégezhetjük a gyakorlatot.

Guggolás labdával: www.facebook.com/watch/?v=1601487606693981

A fenék és a láb formálására szolgáló gyakorlat. Álljunk csípő széles terpeszben úgy, hogy a térdünk ne menjen a bokánk elé. Próbáljuk meg a testsúlyunkat a sarkunkra terhelni, de az sem baj, ha lábujjaink kicsit felemelkednek. Végezzük el a guggolást majd a kezünkben lévő labdát felemelkedés közben dobjuk fel a fejünk fölé.

Oroszforgatás: www.facebook.com/watch/?v=768669323959558

A törzsünk megmozgatására szolgáló nagyon egyszerű gyakorlat, amelyet ülő helyzetben hajtsunk végre. Hajlítsuk be, majd emeljük fel a lábunkat. Figyeljünk oda rá, hogy a lábunk ne érjen le a földre.  Majd a kezünkben lévő labdát tegyük jobb aztán bal oldalunkra. 

Fekvőtámaszban labdagurítás: www.facebook.com/watch/?v=4145611185511871

Egyik kezünkkel támaszkodjunk rá a labdára és végezzük el a fekvőtámasz mozdulatot. Majd gurítsuk át a másik kezünkbe a labdát, és végezzük el a gyakorlatot fordítva is! Haladóknak karhajlítással is mehet vagy akár ellentétes lábemeléssel. Ez a gyakorlat kifejezetten vállstabilizációs, törzs- és karerősítő feladat. Fontos, hogy a csípőnk és a törzsünk stabil legyen, egyedül a medencénk mozogjon.

Kitörés törzsforgatással és fej körüli körzéssel: www.facebook.com/watch/?v=1601487606693981

Végezetül egy klasszikus gyakorlatot is bemutatott, amely kiválóan alkalmas a fenék és a láb formában tartására. A nagyobb stabilitás kedvéért az egyik lábunkkal egy kicsit szélesebben lépjünk ki előre, és menjünk le olyan mélyre, amennyire csak tudunk. Akár a hátsó lábunk térde érintheti a talajt is. Majd a kezünkben lévő labdát – a pozíciót megtartva – a törzsünk forgatásával tegyük át a jobb és a baloldalunkra. Majd a következő körben ugyanígy a pozíciót megtartva köröztessük meg a fejünk körül a labdát. Arra figyeljünk oda, hogy próbáljuk mindenhol – boka, térd, csípő – megtartani a derékszögeket.

Gurisatti Gréta hozzátette, hogy a fitt formához elengedhetetlen a tudatos és helyes étkezés is. „A fitt és egészséges életmód másik nagyon fontos eleme a tudatos és megfelelő étkezés. Ez a nyári időszakban ráadásul nagyon könnyen kivitelezhető, hiszen javában tart a zöldség- és gyümölcsszezon, amikor nagyon egyszerű friss, hazai alapanyagokból összedobni valamilyen fitt fogást.” Végezetül azt tanácsolta, hogy igyekezzünk minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani nyáron is és kerüljük a magas szénhidrát- és cukortartalmú ételeket. Ha az edzés gyakorlatok mellett ezeket betartjuk, akkor kirobbanó formában leszünk a nyár végén is.

Facebook: https://www.facebook.com/gr8ta/

Instagram: https://www.instagram.com/gr8ta__/?hl=hu

További cikkek

FEGYENCEDZÉS VAGY ANTIGRAVITÁCIÓS JÓGA, EZ ITT A KÉRDÉS! 2022.01.21
El kéne kezdeni, de mit? Fegyencedzés, funkcionális tréning, saját testsúlyos edzés, jóga… Gyakori kérdés ez az életmódváltók előtt. Számukra készítettünk ...
A Szent Jakab-út, avagy a magyar Camino 2022.01.19
„2009 januárjában egy baráti beszélgetés közben született az ötlet egy Lébényben tartandó Szent Jakab-napról, zarándokünnepről. Az ötletet megosztottam néhány ...
FUSS BABAKOCSIVAL! 2022.01.18
Még 2014-ben jött létre a facebookon a címben található csoport. Mára több ezer tagja van. De hogyan kezdődött az egész mozgalom? Erre válaszolt egy korőbbi ...

Ajánló

FEGYENCEDZÉS VAGY ANTIGRAVITÁCIÓS JÓGA, EZ ITT A KÉRDÉS! 2022.01.21
El kéne kezdeni, de mit? Fegyencedzés, funkcionális tréning, saját testsúlyos edzés, jóga… Gyakori kérdés ez az életmódváltók előtt. Számukra készítettünk ...
A Szent Jakab-út, avagy a magyar Camino 2022.01.19
„2009 januárjában egy baráti beszélgetés közben született az ötlet egy Lébényben tartandó Szent Jakab-napról, zarándokünnepről. Az ötletet megosztottam néhány ...
FUSS BABAKOCSIVAL! 2022.01.18
Még 2014-ben jött létre a facebookon a címben található csoport. Mára több ezer tagja van. De hogyan kezdődött az egész mozgalom? Erre válaszolt egy korőbbi ...
Djokovic vesztett a bíróságon 2022.01.16
Visszavonják Novak Djokovic vizumát az ausztrál szövetségi bíróság döntése alapján, így a világelső és címvédő szerb klasszis nem indulhat az Australian Openen, ...
TÍZEZER LÉPÉS - SINGAPORE-I MINTA 2022.01.15
Szingapúrban megszámlálhatatlan mennyiségű közösségi sporteseményt szerveznek kisebb-nagyobb csoportoknak, ingyenesen vagy fizetés fejében, a jókedvért vagy a verseny ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja 2
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.

Parti András VLOG3

2021.01.17
#Parti András VLOG