betöltés folyamatban...

UB váltó Flóráért!

2023.05.01.
WonderFlora

2023-ban 17. alkalommal rajtol el az ország legnagyobb közösségi sportrendezvénye az NN Ultrabalaton.  Közép-Európa leghosszabb futóversenyén a WonderFlora & CMT Alapítvány lelkes futói váltóban teljesítik a 211 km-es távot

Így kezdődött

Az élethez minden ember keres motivációt magának, miért érdemes felkelni, miért érdemes folytatni az életet, mert valljuk be ebben a világban ritkán van fair play játék és ezt minden ember előbb vagy utóbb megtapasztalja, és vannak, akik megnyugsznak a helyzettel és vannak, akik a végletekig küzdenek.

“Egy hónappal ezelőtt egy különleges kislányt ismerhettem meg, egy olyan lányt, aki mindennap küzd magért, de olyan szót nem ismer, hogy lehetetlen. A táv számomra 42,2 km lesz életem első és egyben leghosszabb futótávja, ahol Flóráért és a gyógyulásáért fogok futni.  Kitartásával, küzdeni akarásával sok erőt fog majd nekem adni, hogy legyőzzem a maratoni távot a versenyen.” mondta Szabó Anna.

A sport mindig összeköti az embereket

Rita annak idején nagyon sok örömöt okozott akár a tv előtt akár a helyszínen szurkolóknak. Kitartásával, küzdeni akarásával nagyon sok sportolónak, hétköznapi embernek vált, válhatott példaképpé. Most a medencén kívül minden erejét megfeszítve küzd, hogy minden lehetőséget biztosítson a kislánya gyógyulásáéért. Flóra kétoldali dongalábbal született és alig múlt kétéves, amikor a Charcot-Marie-Tooth névre hallgató genetikai rendellenességgel diagnosztizálták, ami egy nagyon ritka, és gyógyíthatatlan betegség. Azonban egy igen költséges operációnak köszönhetően reményt kaphat Flóra, hogy teljesebb életet élhessen.

“A versenyeknek mindig különleges hangulatuk van. Csodálatos érzés több ezer emberrel együtt rajthoz állni, mindenki a saját maga céljáért küzd: egyéni idők megjavítása, vagy akár csak szimplán a célbaérés, mind-mind egy felejthetetlen élményt tud adni, ami egy életen át elkíséri. A Vivicittán Dr.Gyenesei Leilával párban teljesítettük az általunk választott távot, Flóráért. Ennek a versenynek az élményét is egy életen át visszük magunkkal, mert egy szuperhős kislányért futhattunk, és a futás ezért is fantasztikus, a futás segít, a futás összeköt” – nyilatkozta Balázs Zoltán

Az Alapítványt támogasd kérlek WonderFlora & CMT Alapítvány lelkes futói kilométereinek megvásárlásával!

WonderFlora & CMT Alapítvány

OTP Bank:Számlaszám: 11742300 – 21449149

IBAN: HU40 1174 2300 2144 9149 0000 0000

Adó 1%-ot is tudunk fogadni, az adószámunk alapján megtalálsz a felajánláskor: 19288631-1-42

Haáridő: 2023. május 22.

Ha többet szeretnél megtudni Flóráról és az alapitványról akkor kattints ide!

 

#wonderflora#cmthungary#mindenkifloraert

Ezt is olvasd el!
WonderFlora & CMT Alapítvány -> Egy csepp segítség 2020.12.18
A WonderFlora & CMT Alapítvány első figyelemfelhívó és jótékonysági aukcióját láthatjátok. „Mi hiszünk a csodákban, és abban, hogy adni és segíteni nem csak mi szeretünk. Szeretnénk bebizonyítani, hogy egy támogató közösség nagy dolgokra képes.” (X)

További cikkek

Lovas terápia a mentális egészségért 2023.09.28
Az állatok elképesztő érzelmi támogatást képesek nyújtani, elég a sokunk által megtapasztalt kisállat-gazdi kapcsolatra és annak pozitív lélektani hatásaira gondolni. Ezt a terápiás jelleget felismerve kezdtek bizonyos állatokat kifejezetten gyógyászati céllal foglalkoztatni. Például a lovas terápia, hogy azok koterapeutaként segítsék a pácienseket fizikai és pszichés gyógyulásukban. 
Sportegyesület választó 2. 2023.09.22
2. rész. Amikor elindul a tanév, vagy óvoda, akkor az egyik kulcskérdés a gyerekek életében, hogy milyen sportágat kezdjenek el gyakorolni az iskolai, óvodai életük mellett. A szülők ilyenkor vagy úgy választanak, hogy mi van közel, hisz egyik fő szempont a napi utazási logisztika, vagy úgy, hogy milyen sport és sportegyesület a legmegfelelőbb a gyereküknek.
Sportegyesület választó 1. 2023.09.19
Amikor elindul a tanév, vagy óvoda, akkor az egyik kulcskérdés a gyerekek életében, hogy milyen sportágat kezdjenek el gyakorolni az iskolai, óvodai életük mellett. A szülők ilyenkor vagy úgy választanak, hogy mi van közel, hisz egyik fő szempont a napi utazási logisztika, vagy úgy, hogy milyen sport és sportegyesület a legmegfelelőbb a gyereküknek.

Ajánló

Lovas terápia a mentális egészségért 2023.09.28
Az állatok elképesztő érzelmi támogatást képesek nyújtani, elég a sokunk által megtapasztalt kisállat-gazdi kapcsolatra és annak pozitív lélektani hatásaira ...
Sportegyesület választó 2. 2023.09.22
2. rész. Amikor elindul a tanév, vagy óvoda, akkor az egyik kulcskérdés a gyerekek életében, hogy milyen sportágat kezdjenek el gyakorolni az iskolai, óvodai életük ...
Sportegyesület választó 1. 2023.09.19
Amikor elindul a tanév, vagy óvoda, akkor az egyik kulcskérdés a gyerekek életében, hogy milyen sportágat kezdjenek el gyakorolni az iskolai, óvodai életük mellett. A ...
Újabb rekord született a Balatonon 2023.09.17
Rekordmezőnnyel rajtolt el szombaton a Balatonon Balatonfüredről a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny Kékszalag Port Nagydíj, amit az Oroszlán Péter ...
Padel – a leggyorsabban terjedő ütős sport a világon 2023.09.15
Könnyebb, mint a tenisz, kevésbé megterhelő, mint a squash, remek kardiómozgás és társasjáték négy ember számára. Ez a padel! 

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.

Kékszalag 2022 Farkas Áron interjú

2022.09.12
##kékszalag2022
Farkas Áronnal készült az interjú a befutó után a Bajnokok vacsoráján. Összesen 516 hajó és több mint 2500 vitorlázó vágott augusztus 14-én csütörtök reggel az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj légvonalban több mint 150 kilométeres távjának.