Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó nagy állatbarát

2020.05.15.
Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó az Állat- és növényszeretet napja kapcsán kezdeményezést indított
Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó az Állat- és növényszeretet napja kapcsán kezdeményezést indított
Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó az Állat- és növényszeretet napja kapcsán kezdeményezést indított

Gurisatti Gréta, Európa-bajnoki bronzérmes, magyar válogatott vízilabdázó a május 15-i Állat- és növényszeretet napja kapcsán különleges közösségi média kezdeményezést indított. A kezdeményezése keretében arra buzdítja követőit, hogy osszanak meg egy képet a közösségi média felületükön, amelyen a kiskedvencükkel láthatók. Hívva fel ezzel a figyelmet az állatok védelmére és szeretetére.

A magyar válogatott vízilabdázó nemcsak a pályán törekszik arra, hogy teljesítményével példát mutasson a fiatalok számára, hanem a pályán kívül is.

Gréta játék közben

A sportoló a május 15-i Állat- és növényszeretet napja kapcsán különleges közösségi média kezdeményezést indít a Facebook és az Instagram oldalán, amelyben arra buzdítja követőit, hogy osszanak meg egy képet a kiskedvencükkel a saját felületükön a #begr8 #véddazállatokat #szeresdazállatokat #állatésnövényszeretetnapja hastagekkel, ezzel hívva fel a figyelmet az állatok védelmére és szeretetére.

Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó az Állat- és növényszeretet napja kapcsán kezdeményezést indított
Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó az Állat- és növényszeretet napja kapcsán kezdeményezést indított
Mindennapi életében is fontos szerepet játszanak az állatok

Gréta egy Toky névre hallgató nyuszi gazdája. „Toky különleges szerepet tölt be az életemben. Nagy csalódás volt számomra, amikor 2016-ban kimaradtam a riói Olimpiára utazó keretből, de megfogadtam, hogy nem adom fel az álmomat, és mindent megteszek azért, hogy egyszer szerepelhessek az ötkarikás játékokon. Tokyt is a következő nagy célomról, a tokiói Olimpiáról neveztem el. Azóta Toky a mindennapjaim része lett: együtt reggelizünk, játsszunk és néha még a jógában is besegít” – mesélte Gurisatti Gréta, válogatott vízilabdázó

Az Európa-bajnoki bronzérmes játékos maga is elkötelezett a felelősségteljes állattartás mellett, amely kapcsán elmondta.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy az állatok szerető gazdik mellett élhessenek. Hiszen nemcsak Ők, de Mi is sokat kaphatunk az Ő társaságuktól, mivel a jelenlétükkel színesítik és felvidítják a hétköznapjainkat. Ennek ellenére sajnos évről évre rengeteg kisállat kerül az utcára, vagy tartják őket embertelen körülmények között.”

Gréta ezért is tartotta fontosnak, hogy elindítsa a kezdeményezést a május 15-i Állat- és növényszeretet napja kapcsán, amellyel az állatok védelmére és szeretetére hívja fel a figyelmet. Emellett nem titkolt célja példát is mutatni a fiatalok számára. Az állatok nem játékok, ők is érző lények, akikkel felelősségteljesen és tisztelettel kell bánni. Az Állat- és növényszeretet napját 1994 óta ünnepeljük hazánkban, amelynek célja, hogy az emberek – főleg a fiatalok – elkötelezetté váljanak a növények, az állatok megóvásában és védelmében.

Facebook: https://www.facebook.com/gr8ta/

Instagram: https://www.instagram.com/gr8ta__/?hl=hu

További cikkek

Vizes VB 2022 menetrend 2022.06.06
Nem kell sokat várniuk a vizes sportok szerelmeseinek, mivel bő 10 nap múlva, június 18-án kezdetét veszi a 2022-es FINA világbajnokság. A hazai nyár legnagyobb sporteseményére az uszodai világ élsportolói gyűlnek Magyarországra. A Vizes VB 2022 rendezői szeretnék megismételni az 5 évvel ezelőtti sikert és fantasztikus szurkolói hangulatot.
10 kérdés - 10 válasz: Drávucz Rita 2022.03.15
10 kérdés 10 válasz rovatunkban a világ- és Európa-bajnok vizilabdázó Drávucz Rita válaszolt a kérdéseinkre a sportról, a mindennapokról, munkáról és a tervekről!
Gurisatti Gréta és Toky 2021.05.13
Gurisatti Gréta, válogatott vízilabdázó a tavalyi nagysikerű felhívása után idén is az állatok védelmére hívja fel a figyelmet a május 15-i Állat- és növényszeretet napja kapcsán. Május 15-én este 19:00-kor egy Facebook ÉLŐ bejelentkezés formájában várja az érdeklődőket egy interaktív beszélgetésre Toky nevű nyuszijával együtt.

Ajánló

A Balaton legújabb kikötője - Kékszalag PORT 2022.07.02
2022. július 1-én ünnepélyes keretek között megnyílt a Balaton legújabb kikötője, a Kékszalag PORT. A Marina a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu ...
Pénteken rajtol a Tour de France! 2022.06.29
Július 1-én rajtol az év sorrendben második nagy háromhetes körversenye a Tour de France, amely a Girohoz hasonlóan az anyaországon kívül, mégpedig Koppenhágából ...
PAPÍRALAPÚ ÉS OKOS SEGÍTŐNK - A TÉRKÉP 2022.06.27
Turistaként könnyű legyinteni egy olyan „ósdi” dologra, mint a térkép, amikor a telefonunkon a zsebünkben hordozzuk a világot. A térképeket is. Amelyek persze – ...
miniEURO 2022 - magyar minifoci válogatott 2022.06.25
Lezajlott a 10. Minifoci-Európa-bajnokság, június 4. és 11. között Kassán rendezték meg újra az Eb-ét négy év kihagyás után. A tornán az öreg kontinens 24 legjobb ...
Jó vagy rossz dolog a túl gyors fogyás? 2022.06.23
Ki ne szeretne egy szempillantás alatt nádszál karcsúra lefogyni? Bizonyára azt is sokan hallottuk már, hogy kedvezőbb a lassabb ütemű súlyvesztés, de mi lehet ennek az ...

Blog

PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.
Villám Lilla strandröplabda játékos blogja
Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.