betöltés folyamatban...

Villám Lilla Blogja1

2021.01.17.
Villám Lilla

Év végéhez közeledve érdemes megállni egy pillanatra és átgondolni, hogy s mint telt el 2020. Nem volt egyszerű év, szerintem ezt mindenki tudja, de valahogy ebben az időszakban is meg kell látnunk a pozitív dolgokat.

Tavaly

…ilyenkor még a Vasas felnőtt teremröplabda csapat tagjának mondhattam magam, számos nagyszerű eredményt volt lehetőségem elérni mind velük, mind korábbi csapataimmal. Többszörös magyar kupa győztesnek, magyar bajnoknak, utánpótlás bajnoknak mondhatom magam, bekerültem a felnőtt magyar válogatottba, lehetőségem volt képviselni országunkat Európa Bajnokságon, Euroligán és más rangos nemzetközi mérkőzésen is.

Jött azonban 2020, ami mindenki életében nagy változatosakat hozott. Bennem először is felmerült, hogy váltani szeretnék teremről, homokra. Már korábban is játszottam nyaranta strandröpit, utánpótlás válogatottként nemzetközi versenyeken is felhúzhattam a címeres mezt, illetve utánpótlás versenyeken többször is bajnoki aranyérmet nyertem. Érkezett egy számomra nagyszerű és egyben megtisztelő felkérés, hogy 2020 őszétől a többszörös felnőtt magyar bajnok Szombathelyi Szandra párjaként versenyezhetek. Kis váltásnak tűnik, teremből kimenni homokra, ugyanúgy röplabda,  de mégis nagy döntést kellett meghoznom. Azonban kész voltam ezt meglépni, tudtam hogy nagy kaland lesz az egész és számos szép eredményt érhetünk el majd együtt.

Karantén

Sajnálatos módon Szandinak nyáron egy elég komoly sérülés vágta keresztbe a szezonját, de szerencsére teljesen rendbejött utána, így kisebb csúszással, de elkezdtük a közös munkát, melyet mindketten nagy izgalommal vártunk. Pár hétre rá családom egyik tagja pozitív PCR teszttel ért haza, ezért kénytelen voltam én is teszteltetni magam, ami következtében 2 hét karantén és utána számos sportorvosi vizsgálat várt rám.

Edzéseink eközben szüneteltek. Majd jöttek az újabb korlátozások… Van aki ezeket egyfajta jelekként élné meg, hogy valamit máshogy kellene csinálni, azonban mi ekkor sem törtünk meg, csak megerősített minket és végre mikor újra tudtunk edzeni, még nagyobb lelkesedéssel és odaadással folytattuk az elkezdett munkát. Napról napra, edzésről edzésre egyre jobban sikerül összekovácsolódnunk, technikai elemekben fejlődnünk, amiket bízunk benne januárban már versenyen is meg tudunk mutatni.

2020

-> covid, Szandi trombózisa, korlátozások sokasága, elmaradt edzések, versenyek… ha csak ezeket nézem, nem  mondanám hogy életem legjobb éve volt, de mégis bennem van az, hogy számos pozitív dolog ért, és nem mellesleg átértékeltem mindazt, amim megvan.

Ebben segített a karácsonyi időszak is nekem. Eleinte a készülődés, sütés-főzés, díszítés, minden évben nagy izgalommal töltenek el. Szandival is összeültünk egyik nap az edzés után, hogy mézeskalácsot süssünk, díszítsünk, illetve edzések alatt is már a karácsonyi zene számok szóltak. Megkezdtük minden téren a hangolódást. Majd eljött a Szenteste, karácsony  a pihenés,  kikapcsolódás, feltöltődés  került a középpontba, az hogy jókat tudjunk nevetni, játszani,  és nem utolsó sorban boldog voltam hogy a családommal lehetek. Ezek azok a dolgok, amik segítenek a szebb oldalát is meglátni az elmúlt időszaknak.

2021

Nem bánom azt, hogy végül ilyen úton módon sikerült csak elkezdenünk az edzéseket is, hiszen ahogy a mondás is tartja: “Ami késik, nem múlik” és úgy vágunk neki 2021-nek, hogy még erősebben bennünk vannak céljaink, melyek eléréséért nap, mint nap dolgozunk.