betöltés folyamatban...

Szombathelyi Szandra strandröplabda játékos blogja 2.

2021.01.31.
SZOMBATHELYI SZANDRA MAGYAR BAJNOK STRANDRÖPLABDA JÁTÉKOS

Szombathelyi Szandi BLOG január 28.

Ahhoz, hogy a korlátozások, tilalmak alatt, az egyébként is depire hajlamosító téli időszakban ne csavarodjunk be teljesen, muszáj valami hobbit, elfoglaltságot találnunk. Éttermekbe, kávézókba, moziba, színházba, sportrendezvényekre, szórakozó helyekre … nem járhatunk és este 8 után már az utcán sem lehetünk csak úgy.  Mi jót is lehet csinálni? Jött a kétségbeesett kérdés először magamtól, aztán…

Rájöttem, hogy egy csomó mindennel le tudom foglalni magamat, amire eddig nem volt időm, vagy épp energiám.

Sorozatozás

Eddig általában versenyszezonban az utazásaink alatt olvastam, vagy sorozatoztam, bár sokszor alvásba fulladt a vége, mert azt azért tudni kell rólam, hogy szeretek és nagyon is jó alvó is vagyok 🙂 Az este 8 utáni kijárási tilalom haszna, hogy időben meg tudok nézni egy-két sorozat részt, vagy időben neki tudok állni olvasni, anélkül, hogy 15 perc után már csak a szemhéjam belsejét nézném. Nem lettem megszállott sorozat néző, de már a záró epizód előtt keresem a következő kiszemeltemet. Imádom a dokumentum, az életrajzi vagy valós eseményekre épülő műveket, a vígjátékokat, sci-fi és fantasy sorozatokat, igazából bármilyen műfaj közül kedvemre válogathatok ma már a médiaszolgáltatós vállalatok appjainak köszönhetően. Ja, és mindig örömmel fogadom,ha valaki ajánl nekem valami jót. 🙂

Könyvek

Könyvek terén az utóbbi időben az ezotéria, életmód, egészség ragadott magával. Évek óta a feng-shui elmélete nagyon érdekel és szeretnék majd tudatosabban is megfogadni pár hasznos tanácsot a saját lakásunk kialakításánál. Viszont először a két tesóm lesz porondon, ugyanis mindketten tavasszal költöznek saját házukba, ahol bőven lesz mit feng-shuiskodni.

Sportban is nagyon fontos a tudatosság és nem csak az edzés alatt, hanem azon kívül is. Fontos, hogy mikor kelsz, fekszel, mit eszel, hogy készülsz fel egy edzésre, mérkőzésre, hogyan dolgozod fel a sikert, sikertelenséget, sérüléseket.

Persze én is csak az évek folyamán jöttem rá, hogy ezen a téren is fejleszthető vagyok (vagyunk) és fejleszteni kell magamat a céljaim elérése érdekében. Azóta sokkal kiegyensúlyozottabban tudok teljesíteni az edzéseken, mérkőzéseken. Minden kudarcból, vagy sérülésből próbálok még erősebben visszatérni, mind mentálisan és mind fizikálisan. Talán ezért is voltam képes például a trombózisom után már két hónappal a pályán futkosni, pedig az orvosok minimum fél év inaktív időt jósoltak az elején.

És ez az egész, hogy kapcsolódik a könyvekhez? Egész egyszerűen. Rengeteg csodás könyvet olvastam, amik segítettek a fejlődésemben, önismeretemben, erősítésemben, hogy mindig higgyek és pozitívabban lássam a világot. Nem azt mondom, nekem is vannak rosszabb napjaim, de nem hagyom, hogy túl sokáig uralkodjon felettem.

Mindenkit bátorítok arra, ha épp lehangolt, folyton stresszes, hitevesztett, vagy épp nem megy a diéta, vagy most rehabozol egy sérülés után, most szakítottál a barátoddal/barátnőddel… , hogy találja meg a jót a rosszban is és fejlessze magában ezt a képességet, mert ezt igenis lehet.

Étrend

A tudatosságot és a hobbit összekapcsolva a 2021-es egyik célkitűzésem a párom és az én étrendem átalakítása, megreformálása. Imádok sütni, főzni, új recepteket kitalálni, kisérletezgetni az ízekkel, ha az időm is engedi. Amennyiben nem, akkor szeretünk olyan éttermeket kipróbálni, ahol szintén figyelnek az egészségre és pluszban az ízekre is, valamint megfizethető áron, megfelelő mennyiséget kapunk a pénzünkért. Párom IBD-je és az én vérkeringési problémám miatt is határoztam el, hogy ez évtől még jobban odafigyelek az alapanyagok minőségére, párosítására, a megfelelő kalória, vitamin/ásványi anyag,fehérje,zsír és szénhidrát bevitelre egy-egy étkezés során. Ami a fontos számunkra, hogy egy élhető, ízletes, minden igényünket kielégítő étkezésre álljunk át, ami az alap betegségeinkre jótékony hatással van, ugyanakkor az élsporthoz elegendő energiát ad. De erről majd még jelentkezem nektek a jövőben, hogyan is haladunk vele és mi jókat eszünk 🙂

A blogom előző bejegyzését itt olvashatjátok! Katt!