betöltés folyamatban...

SZOBAFITNESZ -> A LEGKÖZELEBBI „EDZŐTEREM”

2020.09.27.
A rendszeres és kitartó testformálás egyik feltétele sokak szerint az, hogy minél közelebb legyen az edzőterem, pedig mindenkinek ott van a szobafitnesz.

Messze a fitneszterem? Csak körülményesen tudod megoldani a heti többszöri edzést? Használd az otthonodat és a legjobb ingyenes videókat, hogy ne legyen több kifogás! Irány a szobafitnesz!

A rendszeres és kitartó testformálás egyik feltétele sokak szerint az, hogy minél közelebb legyen a kiválasztott edzőterem, ellenkező esetben mindig nehézkes lesz az elindulás, hosszú az út, nagy a forgalom, meg egyébként is vacak az idő. Szóval kifogás mindig lesz, edzés meg nem biztos. A nappalinál vagy a terasznál, kertnél, erkélynél közelebbi edzőterem viszont egyszerűen nem létezik, ahogyan kényelmesebb formája sem a mozgásnak. Hogy még könnyebb legyen a szobafitnesz, összegyűjtöttük azokat a YouTube-csatornákat, amelyek segíthetnek a még hatékonyabb edzésben.

Pamela Reif

A mindössze huszonhárom éves, gyönyörű német fitneszvloggernek a YouTube-on majdnem egymillió-négyszázezres, az Instagramon 4,3 milliós követőtábora van. 15 évesen, influenszerként kezdte, mostanra viszont százezreket motivál edzővideóival. 10–30 perces videói között teljes testet átmozgató, fenékerősítő programok és intenzív jóga is van. Követői elsősorban azt szeretik benne, hogy nincs hosszú bevezető a videók elején, a gyakorlatok pedig állóképességtől – meg persze kedvtől – függően végtelen számú körben is ismételhetők.

Itt keresd: www.youtube.com/user/PamelaRf1/videos

Fitness Blender

A világ talán legismertebb fitneszházaspárja, Kelli és Daniel elképesztő mennyiségű videót kínál azoknak, akik otthon szeretnék formába hozni magukat. Kezdők, haladók és rutinos elvetemültek egyaránt találnak maguknak való szobafitnesz gyakorlatot a csatornájukon, ugyanígy lehet válogatni a különböző testrészekre fókuszáló programok között. Vannak kardió- és erősítő edzéseik is, sőt HIIT-tréninget is találni. Velük mozogni tényleg olyan, mintha hús-vér személyi edző adná az utasításokat, mert nemcsak bemutatják, mi lesz a következő gyakorlat, de az aktuális feladat ismétlőszámait is kiírják, akárcsak az elégetett kalória mennyiségét. Ötmillió-nyolcszázezer feliratkozó nem tévedhet.

Itt keresd: www.youtube.com/user/FitnessBlender/videos

MadFit

Teljesen új szintre emelte az edzős videók színvonalát a Pamela Reifhez hasonlóan fiatal, 24 éves kanadai Maddie Lymburner. A különböző zeneszámokra koreografált, többségében eszköz nélküli videóit olyan ritmusokra végezhetjük, mint Billie Eilishtől a „Bad Guy”, Ed Sheerantől és Justin Biebertől az „I Don’t Care” vagy Ariana Grandétól a „Side To Side”. Maddie annyira alapos, hogy a videók leírásánál gondosan feltünteti, mit kell csinálni az egyes versszakok és a refrén alatt. Ha egyszerre kemény és szórakoztató kihívásra vágysz, mindenképp próbáld ki Maddi Lymburner csatornáját, a többi majdnem egymillió feliratkozóval együtt.

Itt keresd: www.youtube.com/channel/UCpQ34afVgk8cRQBjSJ1xuJQ/videos

Popsugar Fitness

Nem fogsz unatkozni, ha elindítod a Popsugar Fitness videóit. A csatornán található felvételek között tényleg van minden, amit csak ki szeretnél próbálni: a hagyományos fitneszprogramok mellett HIIT, intenzív kardió, kickbox és különböző táncórák is megtalálhatók, de választhatsz testrész, az edzés hossza és a saját edzettségi szinted alapján is. Nézni jó, csinálni nehéz a kis csoportokkal felvett tréningeket, az viszont biztos, hogy a Popsugar Fitness kimozdít a komfortzónádból – ha az otthonodból nem is. Ha az első órát megcsináltad velük, nem vágysz el a tévé vagy a monitor elől, főleg, hogy Victora Secret-modellek is felbukkannak időnként a videókban. Hárommillió-kétszázezer feliratkozóra jut 1100-nál is több videó. Mi ez, ha nem gazdag kínálat?

Itt keresd: www.youtube.com/user/popsugartvfit/videos

Leslie Sansone

Az elképesztő rutinnal és szakmai múlttal rendelkező személyi edző, Leslie Sansone online közössége nagyjából egyidős az internettel: jó 25 éve gyűjti maga köré követőit és rajongóit. Csatornáján, az 1,2 millió feliratkozóval büszkélkedő Leslie Sansone’s Walk at Home-on különleges, gyalogláson alapuló gyakorlatokat mutat be, többnyire 15–20 perces videókban. Kardió- és erősítő gyakorlatok egyaránt megtalálhatók az oldalon, de testrészspecifikus tréningeket is találunk.

Itt keresd: www.youtube.com/user/walkathomemedia/videos

További cikkek

Kondiztunk egy ékszerdobozban > a V.30 Sportközpont 2024.03.24
2021-ben nyílt meg a V.30 Sportközpont. A többszintes multifunkcionális létesítményben a fitneszedzéseinket a konditeremben, a nyújtóteraszon és a skyteraszon is elvégezhetjük. A belvárosiak minden szolgáltatást kedvezménnyel vehetnek igénybe. (x) (X)
A leggyakoribb edzőtermi sérülések 2024.03.04
Egy este az egyik vendégem kétségbeesetten hívott fel, hogy segítsek, mert nem tudja mozgatni a karját. Aznap délután edzett a teremben, és estére nem tudta se behajlítani, se kinyújtani a könyökét. Tipikusan az edzőtermi sérülések esete. Meg sem kellett kérdeznem, rögtön bevallotta, hogy egy kicsit túlzásba esett, és jóval több ismétlést csinált egy gyakorlatból, mint amit kellett volna. Ráadásul ezt viszonylag nagy súllyal tette. Szerencsére rossz mozdulatról nem számolt be, így reménykedtem, hogy „csak” gyulladásról van szó. 
Fitnesz trendek 2024-ben 2024.01.10
Ahogy belépünk az év 2024-be, a fitnesz világa ismételten új irányok felé halad, reagálva a legfrissebb egészségügyi és wellness trendekre. A folyamatosan fejlődő technológia, az egészségtudatos életstílus iránti növekvő érdeklődés és a személyre szabott edzésprogramok terjedése jelentős mértékben átalakítják a fitnesz iparágát. Lássuk, milyen új fitnesz trendek és edzésmódszerek kerülnek előtérbe az idei évben.

Ajánló

Mit sportoltak a középkorban? 2024.04.17
A középkor nemcsak a lovagi tornák és a kardpárbajok korszaka volt. Bár ezek az események hangsúlyosak voltak az arisztokrácia életében, a középkori sportok ...
Az ultrafutás és az egészség 2024.04.16
A futás, még a rendkívül hosszú távok is, a legtöbb ember számára inkább előnyökkel, mintsem egészségügyi kockázatokkal jár. Nézzük, hogyan vélekednek az ...
Nagy levegőt! A légzés szerepe 2024.04.13
Bármennyire is úgy tűnik, hogy a helyes légzés csak a futók vagy a jógázók sajátja, valójában mindenkinek, aki él, helyesen kellene lélegeznie – különösen ...
Balatonfelvidék - felfedezésre váró eldugott kincsek! 2024.04.12
A Balatonfelvidék gazdag történelmi és természeti kincseket rejt, amik kiváló lehetőséget kínálnak a kirándulások és túrák szerelmeseinek. Számos eldugott ...
Bye Bye integetőháj 2024.04.10
Az integetőháj, más néven tricepsz háj vagy karizomháj, rengeteg embert érint világszerte. Ez az extra zsír a karok hátoldalán és alján található, és gyakran okoz ...

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.