Nyakvágó-félmaraton és családi sportnap

Augusztus 28-án, hét órától kerül megrendezésre a ballószögi Nyakvágó-félmaraton és családi sportnap. A rendezvényt az év elején megalakult Futaszög SC szervezi.

Nem egy mezei futónapról van szó, hiszen a Nyakvágó-félmaraton egész napra remek sportolási és kikapcsolódási lehetőséget biztosít az egész család számára.

Amíg a szülők futnak vagy fociznak, addig a gyerekeket számos érdekességnek ígérkező programmal várják a szervezők. A sportprogramok között lesznek futóversenyek, terepkerékpár-verseny és kispályás foci kupa is. Ezekre kedvezményesen online jelentkezni a nyakvagofutas.hu-n lehet.

Az első futóverseny, a 400 méteres gyermekverseny kilenc órakor startol el, ezt követi a minden korosztály előtt nyitott 3,5 kilométeres futás. A futóversenyeket tíz órakor induló 7, 14 és 22,5 kilométeres táv zárja, amelyekre a 16 éves kor feletti versenyzőket várják.

A terepkerékpár-verseny fél egykor indul, 22,5 kilométeres távon zajlik majd.

Tíz órától megkezdődnek majd a családi sportversenyek: lesz talicskatolás (1 felnőtt és 1 gyerek indulhat), kötélhúzás (5 fős csapatok számára), zsákbanfutás, illetve sörpörgő verseny is, utóbbi egy rekesz sörért. („Idd a sört, pörögj tízszer és fuss!”)

Ugyancsak tízkor rajtol el a Kispályás foci kupa, erre jelentkezni Kovács Zsoltnál (0620/373-41-88) lehet.

Next Fitness II.: kitelepül és spinracing bemutató órákat tart. Fekve-nyomó bajnokság is lesz négy súlycsoportban.

A programokról bővebb információt a Futaszög FC Facebook-oldalán vagy a nyakvagofutas.hu weblapon találnak.