MOVE Congress - Szabadidősport-innovátorok Budapesten

„Change the game – it’s your move!” – ez nemcsak a 2019 októberében Budapesten megrendezendő MOVE Congress szlogenje, hanem a sport megújításán dolgozó innovátorok üzleti gondolkodásának mottója is. Közülük többen is előadnak a világ egyik legnagyobb szabadidősport-konferenciáján.

Markos Aristides Kern, a német Fun With Balls nevű cég alapítója is megosztja gondolatait a rendezvényen.

Robbanásszerűen növekvő cég és üzleti potenciál

A német innovátor Markos Kern startupcége, a Fun With Balls állománya idén háromszorosára növekedett, folyamatosan keresik az újabb szakembereket, ami a gamification térnyerésének köszönhető a sportinfrastruktúrában. 

„Kormányzati és intézményi szinten is egyre több a megkeresésünk. Rengetegen felismerik, hogy ez a módszer lehetőséget nyújt egy hatalmas társadalmi problémával, az inaktivitással való szembeszállásra. A mi termékeink titka az, hogy a mozgást ötvözzük a rendkívül attraktív és élményt nyújtó játékkal. Számos felhasználónk úgy válik egy-egy mozgásforma hívévé, hogy korábban eszébe sem jutott azt kipróbálni. Miközben a játékainkkal játszanak, egy óra perceknek tűnik, ezalatt rendesen átmozgatjuk őket, és ez manapság, amikor mindig idő szűkében vagyunk, óriási érték.” 

Legújabb innovációjuk, a MultiBall iránt világszerte kifejezetten iskolák, sportcentrumok érdeklődnek, a gyerekeket percek alatt magához köti a játék. Markos Kern a MOVE Congress csütörtöki napján, október 17-én tart előadást a Budapest Kongresszusi Központban.

 

MOVE Congress

2019. október 16–18.

Budapest Kongresszusi Központ

https://www.movecongress.com

 

A konferencia

A Nemzetközi Sport- és Kulturális Szövetség (International Sport and Culture Association, ISCA) eseménye, a MOVE Congress olyan konferencia, amelynek a szabadidősport és a fizikai aktivitás a témája, célja új utak keresése a fizikai aktivitás népszerűsítésében. 

A különféle szakmai területek (az egészséggazdasági, a sport-, az oktatási vagy a várostervezési szektor) képviselői a rendezvény keretében először látogatnak Közép-Európába. A tapasztalatok megosztásából, a bemutatott programötletekből a térségünkben élő szakemberek, valamint az itt működő szervezetek és vállalkozások is meríthetnek és profitálhatnak, az egyedülálló kapcsolatépítési lehetőség pedig segíthet régiónk és Magyarország jó gyakorlatainak, sikeres projektjeinek és termékeinek külföldi megismertetésében. A rendezvény szervesen illeszkedik a „Budapest Európa Sportfővárosa 2019” programsorozatba.

● Jegyek: az egyes napokra vagy a teljes konferenciára elérhetők az esemény honlapján

● Információ: movecongress.com 

 

További kiemelt témák

Edzés a fantasyjátékok világában

● Előadó: Gino Singh sportmotivátor és edző (Németország), a Dungeons and Workouts című könyv szerzője

Hogyan lehet fitnesztermeket hosszú távon is nyereségesen működtetni? 

● Előadó: Dr. Paul Bedford fitneszkutató (Anglia), a fitneszvilág „megtérülésguruja”

Amikor a nők egymást motiválják – női sikersztorik az egészséges életmódváltásban

● Előadó: Kate Dale stratégiai kommunikátor (Nagy-Britannia), Sport England, a www.thisgirlcan.co.uk motivációs oldal elindítója és működtetője

Hogyan lehet nemzetközi kapcsolatokat építeni a szabadidősport segítségével? 

● Előadó: Aaron Kearney újságíró (Ausztrália), ABC International Development

Mozogni hív a város – hogyan teremthetünk élhető tereket, sportolásra alkalmas urbánus helyszíneket?

● Előadó: Hans Karssenberg városfejlesztő (Hollandia), a Stipo és a Placemaking Europe társalapítója

Ez mind nagyon szép és jó, de honnan szerezzünk rá pénzt? – az üzleti és magánszféra megnyerése sportprojektekre

● Előadó: Kai Troll nemzetközi fundraisingszakértő (Belgium), az Association World Foundation elnöke

 

Az ISCA

Az 1995-ben alapított Nemzetközi Sport- és Kulturális Szövetség (International Sport and Culture Association, ISCA) szabadidősporttal, rekreációs sporttal, fizikai aktivitással foglalkozó szervezeteket tömörítő nemzetközi szövetség. 240 tagszervezete van, köztük nemzetközi NGO-k, a civil és a vállalkozói szektor képviselői. 88 országból 40 millió egyéni taggal rendelkezik, akik sport-, ifjúsági és kulturális területen tevékenykednek. 

● Információ: isca-web.org