betöltés folyamatban...

KISGYEREKKEL IS TELJESÍTHETŐ TÚRÁK A DUNAKANYARBAN

2020.11.25.
Dera patak szurdokvölgye

A kirándulás az egyik legklasszabb program, a túrákról akkor sem kell lemondanunk, ha kisgyerek van a családban. Íme, három, akár babakocsival is könnyedén teljesíthető, varázslatos túraútvonal.

Dömörkapu – Sikárosi-rét (Visegrádi-hegység)

Szentendréről a Lajosforrás, majd a Dömörkapu irányába kell fordulni. A parkolóból aszfaltozott út vezet a Bükkös-patak völgyében, a híd alatt csobogó kis vízesés, majd a dömörkapui-barlang, és a Kárpát-forrás mellett egészen a Sikárosi–rétig.

Táv: 4,5 km

idő: 1 óra 10 perc

 

Dera-patak szurdokvölgye tanösvény (Pilis)

A fővárostól alig egy órányi autózásra található a Pilisszentkereszt mellett elterülő festői szépségű Dera-patak völgy. Pomáz felől még a település előtt balra kell lefordulni mely egy nagy parkolóba vezet, innen indul kék jelzéssel a tanösvény. A vadregényes szurdokban a patak felett nyolc kis fahíd ível át.

Táv: 2 km

Idő: 1 óra

 

Szentendre, Paprét (Visegrádi hegység) 

A szentendrei skanzent elhagyva az első bekötőút végéről (Forrás utca) indul a zöld kerékpárút. Az út egészen Paprétig aszfaltozott, és változatos, dimbes-dombos „terepen” haladhatunk.

Táv: 8 km

Idő: 2 óra

 

Fotó: Dr Kaboldy Péter, Wikipedia

További cikkek

Túrázás Olaszországban 2024.02.20
Olaszország lenyűgöző tájakkal csábítja a természet és a túrázás szerelmeseit. A hegyek, tavak, és tengerpartok változatossága lehetővé teszi mindenki számára, hogy megtalálja a neki leginkább megfelelő túraútvonalat. Ha szeretnéd felfedezni Olaszország gyönyörű tájait, itt van néhány túra javaslat, megmutatva merre indulj, milyen nehézségekre számíts, és hogyan szervezd meg az utazást.
Erdély gyöngyszeme: a Szent Anna-tó 2023.08.28
Erdély egyik legkülönlegesebb helye. Kristálytiszta vizében fürdeni nem szabad, de így is rengeteg szépséget tár elénk, egész évben érdemes oda kirándulni, hogy megismerjük a kráter összes arcát. Ez a Szent Anna-tó.
7 különleges kerékpárút – nemzetközi kitekintés 2023.08.02
Készen állsz arra, hogy nyeregbe pattanj, elengedd a féket, és olyan élményekben legyen részed, amelyeket máshol nem tudsz átélni? Akkor készítsd össze a bicódat, és fedezd fel az általunk összegyűjtött 7 kerékpárút valamelyikét!

Ajánló

Hiperbár oxigénterápia 2024.03.27
A búvároknak ismerősen cseng, de sokaknak talán Cousteau kapitány és hajója; a Calypso jut eszébe. Ám ennél jóval korábbra kell visszautaznunk az időben. ...
Pliometrikus gyakorlatok futáshoz 2024.03.26
A gyerekkorunkban anélkül, hogy tudatában lettünk volna, ösztönösen végeztünk erő-, sebesség- és mozgáskoordináció-fejlesztő gyakorlatokat. Ugráltunk, ...
Kondiztunk egy ékszerdobozban > a V.30 Sportközpont 2024.03.24
2021-ben nyílt meg a V.30 Sportközpont. A többszintes multifunkcionális létesítményben a fitneszedzéseinket a konditeremben, a nyújtóteraszon és a skyteraszon is ... (X)
FELKÉSZÜLÉSI TIPPEK - EGYNAPOS BALATON-KÖR 2024.03.22
A Balaton-kör bizony 200 kilométer. Nem túl extrém edzésekkel földi halandók számára is teljesíthető egy nap alatt, de van néhány szabály, amelyet nem árt ...
Mi fán terem a cyclocross? 2024.03.20
Az országúti szezon végén a figyelem a kerékpározás téli alternatívájára, a cyclocross szakágra terelődik. A nagy sztárok miatt egyre nagyobb érdeklődés övezi a ...

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.