"Egy cipőben járunk!"

MDSZ által indított akció célja, hogy új, jó minőségű sportcipőket gyűjtsön és juttasson el a nehéz körülmények között vagy, kevésbé fejlett térségekben élő, ezért kedvezőtlenebb fittségi állapotú gyermekeknek. Balogh Gábort, az MDSZ Elnőkét kérdeztük

Emlékszel az első igazi sportcipődre?

Az első sportcipőm az egy egyszerű fehér, magyar tornacipő volt, kb 1-2miliméter vastag talprésszel, felirat nélkül. Elég rossz volt benne futni, nem igazán védte a lábat.

 

Az "Egy cipőben járunk" programban hány pár sportcipőt szeretnétek összegyűjteni?

Első évben most az a célunk, hogy lehetőleg minden megyében legalább egy iskolának tudjunk 20-30 pár cipőt adományozni. Ez tehát 400-500 párat jelent összesen. Mivel már most, a kampány indulása után másfél héttel 300 párnál tartunk, bízunk benne, hogy ez sikerül, sőt, akár több is összejöhet.

 

Milyen sportágakban van a gyerekeknél sportcipőhiány?

Arra kértük az adományozóinkat, hogy általános sportcipőt küldjenek, amit bármilyen sportot űző gyermek használni tud, vagy csak a testnevelés órán tud benne mozogni. Természetesen örülünk stoplis, műfüves, kézilabdás vagy teniszcipőnek is, biztosak vagyunk benne, hogy minden egyes párnak akad majd gazdája.

 

Meddig tart a gyűjtés és mikor jutnak a gyerekek a cipőkhöz?

November közepéig tart a kampányunk, utána összesítünk, szortírozunk, és december első felében szeretnénk eljuttatni a cipőket az iskolákba.

 

Kik alkotják a stábot? Ismert sportolók?

A kampányunkhoz rengeteg élsportoló és közéleti személyiség csatlakozott, többek között Gergely István, Erdei Zsolt, Kiss Gergő, Kovács Katalin, Stohl András, Nemcsák Károly, Gerendai Károly. Sokan eljöttek a kampányindító rendezvényre, és személyesen hozták el az adományukat, jópáran pedig elküldték nekünk. Minden egyes adományozónk megtalálható a www.egycipoben.hu oldalon, ahová egyébként bárki felkerül fotóval, aki adományoz.

 

További praktikus infó:

http://egycipoben.hu/felajanlas

A szervezők kérése szerint, kisebb méretű cipőket várnak, mert az eddigi adományok nagyobb méretűek, tehát a 33-36 méretekből van kevés.