Continental: sportos munkahely

Szeressük a munkánkat, és érezzük magunkat jól a munkahelyünkön – alapvetések, nem? Csakhogy ezeknek feltételei is vannak. A motiváció fenntartásához és a „jól lét” megteremtéséhez számos megoldás közül választhatnak a munkáltatók. A Continentalnál évekkel ezelőtt felismerték, hogy a sportolás és a sportos életmód támogatása több szempontból is előnyös, win-win helyzetet teremt. Sportos körkép a Continentalnál.

A Magyarországon 10 lokációban működő technológiai cég számára evidencia, hogy kollégáit ne csupán szakmai fejlődésükben, hanem hobbijukban is támogassa. A belső felmérések azt igazolják, hogy a Continental alkalmazottai érzik és értékelik a megbecsülést: a vállalat egyrészt megteremti a megfelelő körülményeket a hatékony munkához, de legalább ennyire fontos, hogy a dolgozók életének minőségét egyértelműen javító sportolást is támogatja. A rendszeres testmozgás segít a testi és a lelki egészség megőrzésében, amiből mindkét fél profitál. A dolgozók – mérhetően – hatékonyabban végzik a munkájukat, az odafigyelésnek köszönhetően pedig elkötelezettebbé válnak. 

Nem véletlen, hogy a Continental évente számos céges sportrendezvénnyel igyekszik munkatársait testmozgásra és az egészséges életmódra motiválni, továbbá segíti őket abban, hogy szabadidejükben is hódolhassanak sportos szenvedélyüknek. 

Két keréken: testmozgás és környezetvédelem 

Idén tavasszal csatlakozott a vállalat az országos „Bringázz a munkába!” kampányhoz. A kezdeményezés népszerűségét jelzi, hogy sokszor a kedvezőtlen időjárás ellenére is kerékpárra ültek a vállalat alkalmazottai, akik országszerte közel 9000 km-t tekertek le, amivel 1107 kg-nak megfelelő szén-dioxid kibocsátást, és 185 565 forintnyi üzemanyagot takarítottak meg. 

 

Technológia és futball 

A futball az egyik legkevésbé eszközigényes sportág. Sokak szemében a legkedveltebb is, különösen, ha játszhatják, és nem csupán nézhetik. A klasszikus „Kell egy csapat!” mottó a Continentalnál inkább kérdés, és így hangzik: „Összejön még egy csapat?” 

A cég budapesti gyára az idén is részt vett az Automotive Foci Kupán (a program keretében a Continental volt a Jövő Mérnökei Foci Kupa támogatója, azaz egy sporteseményen találkozhattak először a jövőbeni gyakornokok és a munkatársak), míg a Continental vállalatok közti, Németországban rendezett nemzetközi női tornáján a makói csapat ezüstérmes lett. 

Legutóbb a váci gyár augusztusi családi napján pattogott a labda vállalati környezetben: a hazaiak budapesti vendégcsapatokkal mérték össze erejüket.   

Futóbajnokok

A budapesti gyár futói teljesítették az idei Ultrabalaton és Ultra Tisza-tó 111 futóversenyt, a szegedi vállalat egyik munkatársa, Kis Lajos egyedül futotta le az utóbbi távot. Makón 2018-ban alakult meg a Conti Running Team, amely kezdő és tapasztalt futókból áll, a 2019-es Ultrabalaton mellett már számos futóeseményen indultak. A cég szegedi gyára idén is megrendezte a már hagyományosnak számító futófesztivált, sőt a Szeged Napja ünnepségsorozat idején, május 20-án az ország futó fővárosává varázsolta Szegedet.

A sárkányhajóban is él a csapatszellem

A balatonfüredi Sárkányhajó Roadshowra idén három csapattal (Continentel-Together, Continental-Sailorbits, Continental-Berúgókar) neveztek a veszprémi vállalat munkatársai, akik 10 fős hajóikkal a cégek, települések kategóriában szálltak vízre. A Continental-Berúgókar csapata a 2. helyen ért célba, a Continentel-Together az 5., a Continental-Sailorbits  csapata pedig a 6. helyezésnek örülhetett. 

Mérnök és harcművész 

Bécsi Nikolett, a veszprémi gyár mérnöke a Continental támogatásával jutott el a Németországban rendezett 21. Tékvandó Világbajnokságra, ahonnan világbajnokként tért haza. Nikolett töréstechnikájának köszönhetően jó ideje a világ elitjébe tartozott: az áttörést a négy évvel ezelőtti vb-bronz jelentette, amit egy három éve Finnországban szerzett Eb-bronz, a Világkupa negyedik helye, és 2018-ban Szlovéniában az Eb csapatarany követett.

„Eb-győztesként sem voltunk könnyű helyzetben, éremesélyesnek számított szinte az összes induló. Már az első körben majdnem dupla annyi pontot szereztünk, mint a második helyezett, amiből kiderült, hogy akár fölényesen megnyerhetjük a világbajnokságot” – idézte fel a versenyt Niki, aki kézéllel törésben erősítette a csapatot a három gyakorlatból (oldalsó rúgás, köríves rúgás és kézéllel törés) álló verseny során. 

A nagyobb versenyekre napi két edzéssel készül. 

 

Continental - Együttműködő partner

 

CONTINENTAL

Magyarországon közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját is alakító Continental tíz lokációban végez gyártó, fejlesztési és kereskedelmi tevékenységet, így is hozzájárulva a közlekedés biztonságosabbá és tisztábbá tételéhez.

2018-ban a vállalat Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központot nyitott Budapesten, a legújabb zöldmezős beruházás keretében pedig Debrecenben épül elektronikai okosgyár. A munkavállalók az Egyesült Államoktól Németországon át a világ 60 országában próbálhatják ki tudásukat. A német vállalat 245 000 munkatársa a lehető legkorszerűbb technológiákkal és eszközökkel végzi munkáját, a gyártásból kikerülő termékek, valamint a fejlesztési területen elkészülő szoftverek és szolgáltatások a folyamatos innovációról tanúskodnak.

A vállalat a munkafeltételeket illetően is halad a korral, hiszen – a feladatoktól függően – rugalmas az időbeosztás, és lehetőség van az otthonról végzett távmunkára is.

A Continental aktuális állásajánlatairól és nyitott pozícióiról ide kattintva tájékozódhat: https://www.continental.com/hu-hu/karrier/karrier-a-continentalnal