CoffeeRUN - Minden egy melange-zsal kezdődött

Néhány éve már nem csak a tízmillió autószerelő, sommelier, házi sörfőző és politológus országa vagyunk, hanem a baristáké is. Én is barista vagyok. Széles skálán mozgok, az arabica mellett nálam működik a robusta, és ki merem mondani azt is, hogy 3in1, mert van az az élethelyzet, amikor annak is nagyon örülünk! A futással is így vagyok, mert mint a kávé, a futás is mindenkinek mást jelent. A CoffeeRUN, azaz a csapat viszont mindenkinek ugyanazt.

A nap…

Jó pár évvel ezelőtt egy kedves futótársam mondogatta: jaj, gyere el velünk terepre, mert van ez a CoffeeRUN, tök jó a társaság. Persze, megyek majd, mondtam, de nem olyan könnyű engem kimozdítani. Jól megvagyok az aszfalton a ligetben, nincs kedvem új emberekhez. A terepfutó zergelány azonban kitartó volt, úgyhogy decemberben ott álltam a Szépvölgyin. Sok vadidegen ember, mindenki köszön, pacsizik, dumálnak, láthatóan összeszokott csapat. Mit keresek én itt?

Aztán megérkezett Momma, az egyesület vezetője. Bemutatkozott, kezet fogtunk. Amikor megszólalt, mindenki elhallgatott. Kedvesen, viccesen tájékoztatott a reggeli programról. Kedves lány, határozott szavakkal. Elindultunk. A futás elején nem nagyon beszélgetett senki, aztán eltelt pár perc, és beindult a szóáradat, családról, életről és a futásokról, és akkor bevillant… Végre egy hely, ahol lehet szakmázni, ahol szabad a futásról beszélni, itt nem vagy béna, ha csak most kezdted el, és ha már pár éve nyomod, akkor is sokat tanulhatsz. Mommának mindenkihez volt néhány szava, és különös figyelmet szentelt a „friss húsokra”! Én is sorra kerültem. A közvetlensége azonnal feltűnt, oldottan viselkedtem, pedig eszem ágában sem volt terepen, csapatban futni! El is mondtam neki, ő persze jót nevetett. Megtörtént a bevésődés. 

A CoffeeRUN része lett az életemnek. Néhány hét alatt kiderült, hogy ez a közösség elképesztő energiákat rejt. Pozitív, jó emberek gyűjtőhelye.

Fantasztikus volt látni azt a fejlődést, amelyen az egyesület az elmúlt néhány évben keresztülment, ahogyan közösségi futóklubból egyesület lett, és természetesen a futókat, akik a hajnali, rendszeres, izzasztó edzések eredményeképpen már-már játszi könnyedséggel érnek célba ultrafutó-terepversenyeken – elképesztő eredményekkel.

Te sportolsz már? 

Nem? Nem baj. Mommánál olyan a kávés itallap, hogy megtalálod majd a neked valót. A heti menüajánlatból tudsz mazsolázni, de ha valami extrát szeretnél, van napi ajánlat is, közösségi események, ünnepek. Én például, tavaly, az egész családot vittem a hegyre szemetet szedni. Mozgás, jótett, környezetvédelem. Ez maga a 3in1. 

Motiváció

● Zárkózott vagy? Gyere el!

● Rossz passzban vagy? Gyere el!

● Boldog vagy? Gyere el!

Info: facebook.com/CoffeeRUNHungary

Menü

CoffeeRUN „Espresso”

Péntek hajnali zergülés versenyszakaszokkal megspékelve. Ha fontos a fejlődés, Momma meghajt, de a végén megköszönöd. Ebben a reggelben van vitamin! Itt kapsz pulzusszámot, csak győzd számolni. Nem sétálsz bele, ha az emelkedőt nyomod, mert a mögötted jövők eltaposnak. Vicceltem. De, ha lehet, ne lassíts!

CoffeeRUN Melange

Az első emlékem. Papíron 10 km-t ígér, nekem anno 14 km lett, szóval a táv csak tájékoztató jellegű! Tessék elolvasni az apró betűs részt is. Befogadás, érzékek kiélesedése és csacsogás. Ide valami Paulo Coelho-idézetet kéne beszúrnom, de az sem adná vissza az érzést!

CoffeeRUN Macikávé

Na, itt lehet csacsogni ezerrel, kezdő sportolók és újrakezdők paradicsoma, ahol egymást húzva-támogatva indulhattok el a rendszeres mozgás, változás, változtatni akarás útján. Kisgyerekes szülők mentsvára. A túléléshez elengedhetetlen.

Café Latte

Világos pörkölés hosszúra eresztve jó sok tejjel, vagyis koffeinbomba távol a HHH-tól. A táv 10 km +, kiszakít a komfortzónából. Kell a változatosság, nem kell mindig pontosan tudnod, hogy a következő emelkedőnek hol a vége, ettől lesz izgalmas a nap. Nem csak a bátraké a szerencse.

Balboa by night 

Ide nem kell kávé. Ez ahhoz túl őszinte. A Balboa útvonala teljesíthető egy-két hetente szerdánként éjszaka. Kék, sárga és piros turistaútvonalakat érintve bokszolhatsz a levegőbe az Erzsébet-kilátónál. 19 km, jelentős szintemelkedéssel. Itt nincs kedved beszélgetni, csak futsz, mert átkapcsolt benned valami. 

CoffeeRUN SUNSET Yoga 

A nyár ajándéka. Az egyik leglelkesebb egyesületi tagunknak köszönhetően rendszeresen jógázhatsz a csapattal, a Gückler Károly-kilátó tetején, a Hármashatár-hegyen.

CoffeeRUN BLUE

Aki néha túrázik, sejtheti, hogy miről is van szó. A Magyarországon átívelő Kéktúra teljesítése futva. Igazi csapatépítő élményfutás, amelynek során a természetet járva ismerjük meg hazánk hegyeit és völgyeit.