betöltés folyamatban...

A MÉLYBE TEKINTENI

2020.10.18.
Dachstein

A Stájerországban, a Ramsau-fennsík felett található Dachstein Skywalk kilátóról a bátor vállalkozók 250 méteres mélységbe tekinthetnek alá.

A Dachstein-en bárki ki tudja próbálni, hogy milyen érzés egy meredek sziklafalról a mélybe nézni. Az üvegezett padlóval ellátott platform az egész Alpok leglátványosabb kilátói közé tartozik. A Dachstein Skywalk kilátó a hegyállomás mellett, 2700 méteres magasságban fekszik. A 250 méteres mélységbe letekinteni ugyanúgy megéri, mint vízszintesen körbenézni: a szemlélődő számtalan hó- és jégborította hegycsúcsban gyönyörködhet.

Aki még több izgalomra vágyik, annak érdemes átkelnie a Dachstein-függőhídon, amely egy 400 méter mély szakadék fölött ível ál. A függőhídon átkelve juthatnak el a kirándulók a Semmibe vezető lépcsőhöz, amelynek 4 keskeny lépcsőfokán át érhető el a messze a sziklafalon túlra kinyúló üvegplatform. Innen is lélegzetelállító kilátás nyílik a hegyekre és völgyekre egyaránt.

Még több cikk ausztriai túrázásról itt!

Schladming-Dachstein Tourismusmarketing
E-mail: info@schladming-dachstein.at
Web: www.schladming-dachstein.at és www.derdachstein.at/de/dachstein-gletscherwelt/gletscher-erlebnis/sky-walk
Telefon: +43 3687 23310

További cikkek

Őrültnek tűnő ötletek és néma csodák: A Hochschober (N) FEELING 2023.12.22
Ausztria legdélebb, legnapfényesebb tartománya a rendkívül változatos turisztikai adottságokkal büszkélkedő Karintia (Kärnten), itt éltük át a Hochschober (N) FEELING-et.  A természeti látnivalókban tobzódó régió nemcsak számtalan taváról és lélegzetelállító alpesi tájairól ismert. 1270 tava közül számos elbűvölő, festői fekvésű tó partján alakult ki pezsgő fürdőélet – hanem egyben gazdag sírégió is. (X)
Adventi séták és karácsonyi vásárok Ausztriában 2023.11.26
A karácsony előtti hetek a karácsonyi vásárok és az adventi varázslat ideje. Ausztriában az adventi séták, a kóstolgatás és a nézelődés a karácsonyi vásárokban, tovább emelik az ünnepekre való készülődés hangulatát.
Ékszerdoboz Kelet-Tirolban - Grandhotel Lienz 2023.10.31
Ausztria varázslatos természeti adottságokkal rendelkező ország. Közel hatórányi autóút után apró ékszerdobozra leltünk, amely több száz éves, mégis modern, pezsgő életű, mediterán hangulatú. Az impozáns hegyek világában ragyogó 5 csillagos, luxus wellness szállodája, az ékszerdoboz Grandhotel Lienz csábítása, valamint a környék gazdag látnivalóinak vonzása miatt alaposan szemügyre vételeztük e vidéket. Ez Lienz, Kelet-Tirol “fővárosa”. (x) (X)

Ajánló

Hiperbár oxigénterápia 2024.03.27
A búvároknak ismerősen cseng, de sokaknak talán Cousteau kapitány és hajója; a Calypso jut eszébe. Ám ennél jóval korábbra kell visszautaznunk az időben. ...
Pliometrikus gyakorlatok futáshoz 2024.03.26
A gyerekkorunkban anélkül, hogy tudatában lettünk volna, ösztönösen végeztünk erő-, sebesség- és mozgáskoordináció-fejlesztő gyakorlatokat. Ugráltunk, ...
Kondiztunk egy ékszerdobozban > a V.30 Sportközpont 2024.03.24
2021-ben nyílt meg a V.30 Sportközpont. A többszintes multifunkcionális létesítményben a fitneszedzéseinket a konditeremben, a nyújtóteraszon és a skyteraszon is ... (X)
FELKÉSZÜLÉSI TIPPEK - EGYNAPOS BALATON-KÖR 2024.03.22
A Balaton-kör bizony 200 kilométer. Nem túl extrém edzésekkel földi halandók számára is teljesíthető egy nap alatt, de van néhány szabály, amelyet nem árt ...
Mi fán terem a cyclocross? 2024.03.20
Az országúti szezon végén a figyelem a kerékpározás téli alternatívájára, a cyclocross szakágra terelődik. A nagy sztárok miatt egyre nagyobb érdeklődés övezi a ...

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.