Alberto Contador egy napja Magyarországon

Alberto Contador Magyarországra érkezett, hogy támogassa az alapítványán keresztül létrehozott Polartec-Kometa csapatot, Magyarország legnagyobb kerékpárversenyén a Tour de Hongrie-n.

Alberto Contador korán kezdte a napot.

Kezdésként a Kométa promociós akció nyerteseivel reggelizett, egy gyors TV interjú, majd elindultak Ceglédre, ahol a Kossuth Múzeumban tartott sajtótájékoztatót. A helyszínen a rajongók boldogan gyülekeztek a múzeum ajtajánál egy fénykép, aláírás reményében. Az elhúzódó autogramosztást befejezve Contador meglátogatta csapatát, a Polartec-Kometat és ellátta őket a verseny előtti utolsó hasznos tanácsokkal.

 13:00-kor volt a start és megkezdődött a 206 km-es szinte teljesen sík szakasz. A mezőny óriási tempót diktált, az etap végén egy szökést siker koronázott, a csíkszeredai Team Novák kerékpárosa, az ukrán Bratascsuk szerezte meg a győzelmet.

 A Pannon Cycling versenyzője Dina Dániel is remekelt, sokáig ott volt a három szökött versenyző között az élen. A legjobb magyarnak járó mezt továbbra is testvére, Dina Márton vehette át.

 A Polartec-Kometa csapatának sajnos kevésbé jött ki jól a lépés, sprinterük Matteo Moschetti kimaradt az élharcból és nem tudott dobogóért harcolni.

Ma a negyedik szakasszal folytatódik a verseny, a mezőny a Karcag és Miskolc között kijelölt 182 kilométeres etapot teljesíti majd.

„Egy évvel ezelőtt találkoztam Giacomo Pedranzinivel, a Kométa ügyvezető igazgatójával és társtulajdonosával. Azóta nem csak üzleti szálak, de baráti kapcsolat is összeköt minket. A Kométa nem csupán egy egyszerű támogató de ugyanazokat az értékeket képviseli, amin az én alapítványom is alapul. Egy olyan súlyos betegségből felépülve, amit én is megéltem, pontosan tudom milyen fontos a minőségi és megfelelő táplálkozás és az ehhez szükséges alapanyagok.”